Порошенко прискорює виділення макродопомоги від ЄС

Четвер, 1 березня 2018, 13:55
 

Президент Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Законопроект спрямований на зменшення рівня кредитного ризику, забезпечення безпеки банківських операцій, підвищення надійності та стабільності банківської системи, захист інтересів вкладників та інших кредиторів банку.

Документом, зокрема, передбачається створення та ведення Національним банком кредитного реєстру - інформаційної системи, що забезпечує збір, накопичення, зберігання, зміну, використання, поширення (надання) інформації про кредитні операції банків та про стан виконання зобов'язань за такими операціями, аналіз і кваліфікацію кредитів.

Реклама:

Нагадаємо, серед невиконаних Україною умов для отримання макрофінансової допомоги від ЄС є створення кредитного реєстру в НБУ, який би зафіксував перелік кредитів.

У разі виконання цієї, а також ще трьох умов, Європейська комісія готова запропонувати Україні новий пакет макрофінансової допомоги в розмірі 1 мільярд євро.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: