Суд в Москві заарештував гендиректора ІСД

Четвер, 8 лютого 2018, 14:58

Басманний суд Москви до початку квітня відправив під арешт генерального директора корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Олега Мкртчана у справі про шахрайство в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє російський "Интерфакс".

"Постановою суду було задоволено клопотання органів слідства про обрання відносно Мкртчана запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на термін до 5 квітня 2018 року", - повідомила прес-секретар Юнона Царьова.

"Мкртчану пред'явлено звинувачення в особливо великому шахрайстві. Запобіжний захід бізнесменові було обрано в понеділок", - додала прес-секретар.

Реклама:

За даними ЗМІ, затримання Мкртчана може бути пов'язано зі справою про розтрату грошових коштів, виділених російськими банками на проекти ІСД та інших підприємств, що належать бізнесменові.

В ІСД заявили, що "поки не готові робити заяви" з приводу ситуації. Російські слідчі органи офіційних коментарів теж не дали.

Нагадаємо, 7 лютого стало відомо, що у Росії затримали одного із засновників "Індустріального союзу Донбасу" Олега Мкртчана.

ІСД заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат, Дніпровський меткомбінат, меткомбінат Dunaferr і ISD-Huta Czestochowa.

Контрольний пакет акцій ІСД належить пулу російських інвесторів, серед яких один з засновників металургійної компанії Євраз Олександр Катунін.

Власниками ще 49,9% акцій ІСД були українські бізнесмени Сергій Тарута і Олег Мкртчан.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: