"Авіалінії Антонова" брали участь у запуску Falcon Heavy

Середа, 7 лютого 2018, 11:02

Компанія "Авіалінії Антонова" брала участь у підготовці епохального запуску компанією Ілона Маска ракетоносія Falcon Heavy.

Як повідомляє посольство України в США, українська компанія надала літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети.

"Українські "Авіалінії Антонова" взяли безпосередню участь у підготовці запуску, надавши свій літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети. Мова йде про частину головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити тільки такий потужний вантажний літак як український "Руслан", – сказано в повідомленні.

"Місяць тому український літак подолав 3 613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши своєчасну доставку складової ракети Falcon Heavy для її вчасного запуску з космодрому на мисі Канаверал", – додає посольство.

Реклама:

6 лютого американська компанія "SpaceX" здійснила тестовий запуск ракетоносія Falcon Heavy з космодрому імені Джона Кеннеді на мисі Канаверал, штат Флорида (США).

Запуск був загалом успішний, хоча одна з трьох ракет, які мали приземлитися, впала в океан. Ще одна частина Falcon Heavy із електрокаром у якості корисного навантаження залишила орбіту Землі і попрямувала до поясу астероїдів.

Falcon Heavy на сьогодні – найпотужніша ракета, яка складається з трьох ракет. Вона дозволить здешевити вартість польотів і доставку вантажів у космос.

Цей проект обійшовся Ілону Маску в рази дешевше, ніж аналогічний проект, над яким працює NASA.

Маск ще й вирішив у якості вантажу для тесту відправити вишневий електромобіль Tesla Roadster із макетом космонавта у скафандрі від "SpaceX".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: