У олігархів з "кремлівського списку" почалися проблеми з банками - ЗМІ

Вівторок, 6 лютого 2018, 16:45
 

Російські бізнесмени стикаються з додатковими перевірками після публікації в США списку олігархів, визнаних союзниками президента Володимира Путіна.

Про це пише Bloomberg.

Один з російських підприємців, що фігурує в списку, сказав на умовах анонімності, що побоюється краху угоди з іноземними партнерами, закриття якої він очікував в найближчі кілька місяців.

За словами іншого бізнесмена, його репутація серйозно постраждала через публікацію на минулому тижні переліку 210 мільярдерів і високопоставлених чиновників Росії, підготовленого Міністерством фінансів США за розпорядженням Конгресу.

Реклама:

Вашингтонська Financial Integrity Network, яка консультує банки та інші організації з питань фінансової безпеки, рекомендувала клієнтам ретельно перевіряти угоди за участю кого-небудь із згадуваних в списку осіб.

Компанія запропонувала вважати їх "політично значущими" персонами, які, за визначенням регуляторів, асоціюються з підвищеними ризиками залученості у хабарництво або корупцію.

Як відомо, Мінфін США опублікував так звану "кремлівську доповідь" про можливість введення нових санкцій проти російських олігархів і людей з близького оточення президента Росії Володимира Путіна.

У списку 96 російських олігархів, чий статок оцінюється в суму понад 1 млрд доларів. Крім того, в списку 114 прізвищ чиновників, а також керівників державних компаній.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що адміністрація Дональда Трампа накладе фінансові санкції на десятки заможних росіян із "кремлівської доповіді".

Читайте також: Вся кремлівська рать. Хто з росіян потрапив до звіту Мінфіну США (повний список)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: