"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На оновлення інфраструктури України потрібно 50 мільярдів євро - МІУ

Вівторок, 6 лютого 2018, 11:20
 

Для оновлення всієї інфраструктури України до 2030 року необхідно інвестувати 50 мільярдів євро.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, передає Delo.ua.

Разом з тим, за розрахунками МІУ, кожен долар, вкладений в інфраструктуру, дає близько трьох доларів приросту загального валового національного продукту.

Крім того, Довгань повідомив, що Національна транспортна стратегія до 2030 року вже підготовлена ​​МІУ, однак зараз вона проходить регіональні обговорення з місцевою владою.

Реклама:

"У цьому році ми плануємо охопити ті регіони, які не були охоплені раніше. Є розпорядження Кабміну, мета якого - оновити всю інфраструктуру України. Ми збираємо регіональні інфраструктурні проекти", - сказав він.

"У Києві це, наприклад, Подільсько-Воскресенський міст, будівництво великої кільцевої дороги, реконструкція другої смуги аеропорту "Бориспіль" та реконструкція ряду законсервованих терміналів. Такі 3-5 важливих інфраструктурних проектів ми визначаємо для кожного регіону і після починаємо план імплементації і шукаємо кошти", - розповів Довгань.

Він зазначив, що МІУ також готує список з 50 підприємств міністерства, які вимагають інвестицій.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури разом з європейськими експертами розробили проект Національної транспортної стратегії – 2030 і назвало пріоритетні інфраструктурні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: