Мешканці квартир не зможуть скористатися програмою "теплих кредитів" окремо

Понеділок, 5 лютого 2018, 17:02
 

Державне агентство з енергоефективності й енергозбереження має намір виключити надання компенсації за програмою стимулювання енергоефективних заходів для жителів окремих квартир у багатоквартирних будинках.

Про це йдеться у відповіді агентства на запит Українських Новин.

Відповідно до нього, Держенергоефективності вже розробило проект постанови Кабміну про порядок використання коштів за програмою "теплих кредитів", без прийняття якого програму не зможуть відновити.

"З огляду на обмеження видатків державного бюджету в 2018 році, на реалізацію заходів програми ("теплих кредитів") проектом акта передбачено вилучення з порядку (використання коштів) норми щодо стимулювання населення, що проживає в окремих квартирах багатоквартирних житлових будинків, до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредитів", - сказано у відповіді на запит.

Реклама:

Таким чином, у разі прийняття проекту постанови в розробленої агентством редакції скористатися програмою "теплих кредитів" у багатоквартирних будинках зможуть тільки об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Крім того, Держенергоефективності має намір урегулювати питання стимулювання впровадження електричного опалення в багатоквартирних будинках.

Так, перехід на електричне опалення буде стимулюватися тільки в тому разі, якщо діючі схеми теплопостачання конкретного населеного пункту передбачають децентралізацію опалення з можливістю переходу на електричне в багатоквартирних будинках.

Також у такому будинку має бути багатозонний лічильник електричної енергії.

Наразі документ, погоджений з Мінрегіонбудом і Мінфіном, перебуває на узгодженні в Мінекономіки.

Раніше повідомлялося, що у 2018 році в бюджет закладено більше коштів для фінансування "теплих" кредитів для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Рекомендуємо почитати: Як не треба утеплювати будинок: сім найпоширеніших помилок

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: