Комітет схвалив кандидатуру Смолія на керівництво Нацбанком

Понеділок, 5 лютого 2018, 15:40
 

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендує парламенту звільнити Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку і призначити на цю посаду Якова Смолія.

Про це заявив заступник глави комітету Михайло Довбенко за підсумками засідання комітету, передають "Українські Новини".

За його словами, комітет у закритому режимі розглянув відповідні проекти постанов Президента Петра Порошенка.

Члени комітету заслухали Смолія та задали йому всі запитання.

Реклама:

За словами Довбенка, Смолій має своє чітке бачення розвитку банківської системи.

Сам Смолій заявив, що не прогнозує істотних кадрових змін в керівництві регулятора після можливого призначення головою банку.

"Особливих кадрових змін не передбачається, у нас буде одна вакансія заступника, який відповідає за блок розрахунків і грошовий оборот. Кандидатура буде відібрана на конкурсній основі", - сказав він.

Смолій розраховує, що в Раді вистачить голосів для його призначення главою НБУ.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко пропонує парламенту призначити Якова Смолія главою Національного банку. 

Під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Давосі директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард цікавилась призначенням нового голови НБУ.

У грудні Смолій заявив, що не буде продовжувати виконувати обов'язки голови НБУ, якщо парламент не підтримає його кандидатуру в разі внесення її президентом.

Читайте також інтерв'ю Смолія для ЕП за посиланням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: