"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Під Києвом планують створити новий міжнародний аеропорт

Вівторок, 27 лютого 2018, 11:55
Аеродром у Білій Церкві
Аеродром у Білій Церкві

Міністерство інфраструктури планує до 2020 року побудувати в Білій Церкві міжнародний аеропорт для вантажних і пасажирських перевезень.

Про це йдеться в інвестиційному проекті, опублікованому на сайті відомства.

Вартість проекту оцінюється в 52 млн євро.

Пункт "Створення Міжнародного аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень, а також розвиток сучасного центру технічного обслуговування і ремонту повітряних суден" є першим пунктом серед найбільш пріоритетних інвестиційних проектів в авіаційній сфері.

Реклама:

Згідно з документом, протягом 2018-2020 років планується реконструкція аеродрому, будівництво перону та мультимодального вантажно-логістичного комплексу, а також пасажирського терміналу.

Крім того, проектом передбачається будівництво спецбудов для ведення аеропортової діяльності, установка радіотехнічного обладнання, засобів посадки та світлосигнальної системи, створення системи водовідведення, очисних споруд, установка огорожі, сигналізації, придбання техніки та обладнання для утримання ВПС, будівництво ангарів.

Серед можливих джерел фінансування - гроші з міського, обласного, державного бюджетів, кошти приватних інвесторів, пільгове кредитування, гранти від міжнародних фінансових організацій.

Нагадаємо, раніше в презентації "Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року", розміщеній на сайті Мінінфраструктури, йшлося про необхідність розвитку аеродромів Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів до Києва, а також прилеглих населених пунктів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: