Скандальні "Богдани" ремонтують за бюджетні кошти

Понеділок, 26 лютого 2018, 14:40
 

Структури Міністерства оборони самостійно закуповують запчастини та ремонтні послуги для санітарних автомобілів "Богдан 2251".

Про це повідомив Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, посилаючись на аналіз тендерів в системі Prozorro.

Загалом укладені 4 контракти загальною сумою 354 тис гривень.

Перший договір на суму 125 тис гривень підписаний ще в липні 2017 року між військовою частиною А3193 та ТОВ ВКФ "Агро-Стар ЛТД" на постачання  фільтрів для авто "Богдан 2251" та "Богдан 2351". Тобто на третій місяць після завезення "Богданів" на склади Міноборони.

Реклама:

Вдруге та сама військова частина закупила фільтри вже у листопаді на 150 тис гривень у ТОВ "Еменсі-Груп".

У лютому цього року військово-медичні центри Центрального та Західного регіонів замовили на 79 тис гривень послуги з технічного обслуговування "Богдан 2251" в зоні АТО у ФОП Одінцев.

Додатково в кінці лютого Центральним автомобільним управлінням Збройних Сил України оголошені торги сумою в 200 тис гривень на закупівлю  оливних та бензинових фільтрів.

"Аналоги фільтрів різних виробників будуть розглядатися, у разі якщо вони застосовуються на автомобілях Богдан-2251 (Great Wall сімейства Wingle 5)", - повідомили в управлінні на уточнюючі запитання підприємців.

За даними прес-служби корпорації "Богдан Моторс", загалом Міністерство оборони замовило 100 санітарних автомобілів. У квітні 2017 року військовим було передано першу партію техніки.

Раніше у Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів "Богдан 2251" буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Відповідне рішення ухвалили за результатами засідання круглого столу під головуванням заступника глави МОУ.

Раніше стало відомо, що з 50 доставлених на фронт автомобілів "Богдан-2251" 25 довелося ремонтувати або повертати на завод.

Санітарний автомобіль "Богдан 2251" виробляється корпорацією "Богдан Моторс". Розробка авто, як заявлялося, велася разом зі спеціалістами Міноборони з урахуванням потреб військових лікарів.

Вартість автомобіля становила 32 тис доларів за одиницю.

Бенефіціаром корпорації "Богдан Моторс" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс. Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

Пізніше в корпорації "Богдан" запевнили, що про відмову Міноборони від закупівель не йдеться.

Натомість Міноборони засекретило угоди про постачання автомобілів "Богдан 2251".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: