ЗМІ дізналися, у скільки обійдеться Німеччині "Північний потік-2"

Неділя, 25 лютого 2018, 18:33

Газопровід "Північний потік-2" збільшить фінансове навантаження на споживачів в Німеччині.

Про це пише Укрінформ з посиланням на німецьке видання Spiegel.

"Запланований газопровід Nord Stream-2 призведе до збільшення витрат в Німеччині... Федеративна республіка повинна буде вкласти майже 2,7 млрд євро в будівництво відгалуження газопроводу, який буде розподіляти російський газ по Німеччині і далі до Чехії", - йдеться в статті.

Частину цієї вартості ляже на плечі кінцевих користувачів, тобто німецьких споживачів, хоча витрати спочатку повинні будуть взяти на себе оптовики, які будуть використовувати новий трубопровід, зазначає автор.

Реклама:

Він нагадує, що Nord Stream-2 повинен збільшити поставки газу з Росії в ЄС. Новий трубопровід з річною пропускною здатністю в 55 млрд кубометрів будується російським "Газпромом" і кількома європейськими компаніями. Видання зазначає, що лише близько п'ятої частини газу, ймовірно, буде залишатися на німецькому ринку.

Федеральне агентство з мереж, яке здійснює нагляд за будівництвом інфраструктури, цю інформацію не коментує.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: