"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прибутковість "Укргазвидобування" досягає 250% - віце-прем'єр

Неділя, 25 лютого 2018, 11:08

Оптова ціна на газ, який державна газодобувна компанія "Укргазвидобування" продає "Нафтогазу України", має прибутковість 250%.

Про це під час круглого столу в парламенті заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передає УНІАН.

"Оптова ціна, за якою продає газ "Укргазвидобування", має прибутковість більше 250%. Інвестиційна програма на 2017 рік у рамках проекту фінансового плану становила 30 млрд гривень, а реальне виконання – лише 9 млрд гривень", - уточнив віце-прем'єр.

Також Кістіон заявив, що на сьогодні держкомпанія має близько 100 ліцензій на видобуток газу, які вона не використовує, і які "лежать мертвим вантажем".

Реклама:

Присутній на круглому столі глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв нічого не сказав про прибутковість "Укргазвидобування", але спростував інформацію Кістіона про невикористані ліцензії "Укргазвидобування", додавши, що через адміністративні бар'єри компанія не може почати роботу тільки на деяких ліцензійних ділянках на Полтавщині.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявляв, що до 2020 року Україна збільшить видобуток газу та зменшить його споживання, що дозволить не імпортувати "блакитне паливо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: