Гройсман закликав міністра "вигнати смотрящих" з шахт

Середа, 21 лютого 2018, 16:45
 

Володимир Гройсман зажадав від міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика "вимести мітлою смотрящих" з державних вугледобувних підприємств.

Про це прем'єр-міністр заявив на засіданні уряду.

"У приватному видобутку вже все нормально. А в державному - ні. Чому? Тому що паразитують "наглядачі". Так давайте ми будемо займатися тим, щоб знайти фінанси і допомогти", - заявив Гройсман.

"А Ви з іншого боку - беріть мітлу і вимітайте "смотрящих". І все стане на свої місця. Я дуже прошу, Ігор Степанович, вичислити і запобігти. Скільки б ми не наповнювали чашу, якщо вона не буде герметичною - то з неї щось завжди буде пропадати", - сказав прем'єр.

Реклама:

Гройсман додав, що ненормальна ситуація, коли уряд щорічно виділяє мільярди на вугільну галузь, але нічого не змінюється.

Державний вугільний сектор в минулому році отримав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, які частково були покриті бюджетної підтримки в 1,2 млрд грн.

У 2015 році при збитках в 2,5 млрд грн бюджетна підтримка становила 1,372 млрд грн, а ще роком раніше при збитках в 5 млрд грн підтримка досягала 4,1 млрд грн.

Відзначимо, що "смотрящим" за державними шахтами називають бізнесмена Віталія Кропачева.

Рекомендуємо почитати його інтерв'ю Економічній правді: Вугільний куратор Віталій Кропачов: У нас все по-іншому. Ми з Донецька. Крапка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: