"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк про Антикорупційний суд: Ще не домовились

Середа, 21 лютого 2018, 10:40
 

Візит технічної місії Міжнародного валютного фонду з 12 по 16 лютого в цілому був результативним, проте остаточна домовленість з питань створення антикорупційного суду та енергетичної реформи поки що не досягнута.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі одного з телеканалів, коментуючи візит групи експертів МВФ до Києва.

"Я вважаю, що ця місія, цей візит був результативним", - сказав міністр.

За його словами, представники технічної місії МВФ обговорювали з представниками української влади кілька питань.

Реклама:

"По деяких, наприклад, по антикорупційному суду, по питанню енергетики - енергетичної реформи - є певний прогрес, але остаточної домовленості не було досягнуто", - додав Данилюк.

У той же час, він підкреслив, що робота з МВФ продовжується, та висловив сподівання, що вона продовжиться і надалі, для чого уряд у співпраці з парламентом прийме ряд необхідних та потрібних насамперед для України рішень.

"Я сподіваюся, що ми і далі будемо рухатися шляхом реформ, і нас будуть підтримувати наші колеги", - зазначив міністр.

22 грудня 2017 року проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка зареєстрували у Верховній Раді. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Раніше повідомлялося, що низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону 800 млн доларів.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Рекомендуємо почитати: Ті, що біжать по лезу, або Чим завершився візит МВФ в Україну

УНИАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!