"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ArcelorMittal пояснили, чому купують вугілля в Росії

Понеділок, 19 лютого 2018, 20:10

Компанія "АрселорМіттал Кривий Ріг" вимушено збільшила імпорт вугілля і коксу, в тому числі з Росії, щоб уникнути зупинки виробництва.

Про це йдеться у коментарі компанії, який є у розпорядженні ЕП.

"Усі підприємства металургійної галузі України, в тому числі "АрселорМіттал", використовують як сировину вугілля та кокс певних марок у коксохімічному виробництві, агломерації, а також на установках пиловугільного вдування у доменному виробництві", - йдеться у повідомленні.

У компанії нагадали, що у березні 2017 року "АрселорМіттал" разом з багатьма іншими підприємствами галузі заявило про свою стурбованість через можливі негативні наслідки блокади залізничного сполучення на сході України.

Реклама:

"Наслідком блокади стало припинення співпраці всіх підприємств ГМК, у тому числі "АрселорМіттал", з підприємствами-постачальниками вугілля з окупованих територій, які працювали в українській юрисдикції", - повідомляє прес-служба.

"Наше підприємство, як і інші аналогічні виробники в галузі негайно відчули брак вугілля марок АШ і АС. Запаси цих матеріалів швидко вичерпувалися, і компанія була змушена наростити долю імпорту з різних країн", - заявили в компанії.

Зараз для забезпечення виробництва "АрселорМіттал" імпортує вугілля та кокс з Польщі, Чехії, Казахстану, США, Канади, Колумбії, Австралії, Китаю, а також Росії.

За даними ДФС, всього у 2017 році Україна збільшила закупівлі вугілля за кордоном майже вдвічі у порівнянні з 2016-им.

"Більше половини від всього обсягу постачань припало на РФ. В цілому, підприємства гірничо-металургійного комплексу України щомісячно імпортують близько 1,2 млн тонн вугілля. Доля "АрселорМіттал" складає лише 25% від загального обсягу галузевого вжитку", - йдеться у повідомленні.

"Як найбільший експортер наше підприємство зобов'язане вжити усіх можливих заходів, щоб не допустити зриву договірних зобов'язань з експорту своєї продукції та зупинки виробництва", - підсумували в компанії.

Раніше повідомлялося, що "ArcelorMittal" після блокади надходжень сировини з тимчасово непідконтрольних територій України почав закупівлі в РФ.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: