МВФ: Закон про Антикорупційний суд повинен бути прийнятий. Невідкладно

Понеділок, 19 лютого 2018, 12:05
 

Міжнародний валютний фонд наполягає на невідкладному розгляді законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі.

"Нині важливо, щоби влада України забезпечила невідкладний розгляд, у відповідності з парламентськими процедурами, законопроекту щодо антикорупційного суду і щоби при цьому під час його розгляду у парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону у повну відповідність передбаченим програмою зобов’язанням та рекомендаціям Венеціанської Комісії Ради Європи", - повідомляється в ньому.

Крім цього, влада України повинна забезпечити прогрес в реалізації інших відкладених заходів, в тому числі в енергетичному і фіскальному секторах, які необхідні для досягнення поставлених програмою співпраці цілей.

Реклама:

За даними МВФ, переговори з цих питань триватимуть найближчим часом.

Раніше голова ВР Андрій Парубій заявив, що парламент вийшов на фінішну пряму у дискусії про Антикорупційний суд та назвав дискусійні положення законопроекту.

22 грудня 2017 року проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка зареєстрували у Верховній Раді. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Раніше повідомлялося, що низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону 800 млн доларів.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Рекомендуємо почитати: Ті, що біжать по лезу, або Чим завершився візит МВФ в Україну

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: