Відокремлення ГТС від "Нафтогазу" вийшло на фінішну пряму

Середа, 14 лютого 2018, 12:55
 

Кабінет міністрів схвалив документ, який визначає чіткі терміни відокремлення від НАК "Нафтогаз України" функції транспортування і зберігання газу.

Відповідне рішення було ухвалено 14 лютого на засіданні уряду.

Постанова КМУ передбачає чіткий механізм і терміни передачі майна Укртрансгазу новому незалежному газовому оператору – ПАТ "Магістральні газопроводи України" для початку повноцінної роботи.

Це, зокрема, магістральні газопроводи, підземні сховища, сервісні служби.

Реклама:

Протокольним рішенням уряд доручив забезпечити підготовчі заходи для своєчасної реалізації даної постанови, яка набере чинності після остаточного рішення Стокгольмського арбітражу, винесення якого заплановано на кінець цього місяця.

Нагадаємо, "Нафтогазу" доведеться відокремити діяльність з транспортування природного газу (анбандлінг), включно із залученням кваліфікованого партнера до управління газотранспортною системою України.

Як відомо, для того, щоб Україна виконала зобов'язання з відокремлення оператора ГТС, він повинен бути виділений в юридичну особу, не пов'язану ні з Нафтогазом, ні з іншими підприємствами, які займаються видобутком і генерацією енергії.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року Кабінет міністрів прийняв постанову № 801 "Про утворення ПАТ "Магістральні газопроводи України".

НАК "Нафтогаз України" планує почати передачу активів новоствореному ПАТ "Магістральні газопроводи України" після винесення рішення Стокгольмського арбітражу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: