"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна може проіснувати 36 днів на гроші Ахметова - Bloomberg

Понеділок, 12 лютого 2018, 15:05
 

Bloomberg склав "індекс Робін Гуда", відповідно до якого визначив, скільки зможе протриматися держава, якщо її витрати буде оплачувати найбагатша людина країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Для підрахунку видання використало Bloomberg Billionaires Index і оцінку витрат держави за даними Міжнародного валютного фонду.

Україна, за підрахунками МВФ, витрачає в рік 132 млрд доларів. Статок Ахметова, за даними BBI, становить 4,7 млрд. Таким чином олігарх Рінат Ахметов зможе забезпечувати Україну 36 днів.

Реклама:
 

Кіпр отримає достатньо, щоб протриматись протягом більше року, а точніше 441 день, - саме на стільки вистачить мільярдів найбагатшої людини Кіпру Джона Фредріксена.

Статків російського бізнесмена Олексія Мордашова (майже 20 млрд доларів) вистачить на два тижні існування РФ.

Однак, згідно з "індексом Робін Гуда", більшість західних країн не зможуть існувати довго навіть за допомогою найбагатиших громадян. Так, наприклад, найбагатша людина США Джефф Безос, який є і найбагатшою людиною світу, зможе тримати уряд США на плаву всього протягом п'яти днів.

 

Як повідомлялось, у 2018 році український олігарх Рінат Ахметов піднявся з 439 на 393 місце в рейтингу Bloomberg топ-500 найбагатших людей світу.

За даними Bloomberg, статки олігарха збільшились на з 4,38 млрд доларів до 4,98 млрд доларів.

Рінат Ахметов є найбагатшою людиною України і єдиним українцем у цьому рейтингу.

Нагадаємо, українську гривню визнали найбільш недооціненою валютою за "індексом Біг-Мака". За цим індексом курс має бути 8,9 гривні за долар.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: