Міненерго пропонує підписати договір зі скандальною Yuzgaz

Четвер, 1 лютого 2018, 17:25
 

Міністерство енергетики та вугільної промисловості запропонувало Кабінету міністрів дозволити передачу 90% прав і обов'язків ТОВ "Надра Юзівська" в угоді про розподіл продукції по Юзівській площі на користь компанії Yuzgaz B.V.

Відповідний проект рішення внесений Міненерговугілля на розгляд Кабміну 26 січня, йдеться в матеріалах, опублікованих депутатом Вікторією Войціцький на сторінці у Facebook.

"Міненерговугілля також вважає, що найкращі шанси провести успішний пошук і видобуток газу на Юзівській ділянці є у компанії Yuzgaz BV, яка володіє сучасними методами роботи і може провести їх значно дешевше, ніж компанія Shell, оскільки має менші виробничі та адміністративні витрати", - сказано в супровідних документах до проекту.

Рішення не було прийняте Кабміном 26 січня.

Реклама:

Нагадаємо, в жовтні 2015 року ТОВ "Надра Юзівська" (контролюється НАК "Надра України") оголосила новий конкурс по залученню інвестора для реалізації УРП щодо Юзівської площі замість компанії Shell, яка відмовилася від участі в цьому проекті.

Переможцем конкурсу в липні 2016 року була оголошена Yuzgaz B.V.

Yuzgaz B.V. була спеціально заснована фондом прямих інвестицій Emerstone Energy для участі в конкурсі з проекту розвідки і видобутку вуглеводнів в межах ділянки Юзівська на умовах угоди про розподіл продукції з урядом України.

Emerstone Energy входить в Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослава Кінаха.

За словами Кінаха, фонд розпоряджається грошима закордонних інвесторів, але імена їх тримає у секреті.

Наразі відомо, що раніше він був членом наглядової ради компанії "XXI століття" та одним з організаторів ІPO компанії на Лондонській біржі. Лід-менеджером того розміщення виступав ІNG Bank, у якому за цей напрямок відповідав Макар Пасенюк.

Юзівська ділянка площею 7886 кв. км розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей.

За оцінками "Надра України", потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб м умовного пального, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд куб. м, оптимістичний - в 20 млрд куб. м.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: