Спадкоємці Кампрада не отримають контролю над IKEA - Bloomberg

Четвер, 1 лютого 2018, 10:35
 

Спадкоємці засновника IKEA Інгвара Кампрада не отримають прямого контролю над компанією.

Про це пише Bloomberg.

Засновник Ikea Інгвар Кампрад на момент смерті контролював імперію в 58,7 млрд доларів.

Завдяки своїм статкам він перебував на 8 місці за індексом мільярдерів Bloomberg.

Реклама:

Після смерті Кампрада, пише видання, його спадкоємці (у нього троє синів - ЕП) не отримають повного контролю над компанією ІКЕА.

Вони успадкують сімейну компанію Ikano Group, якій належать активи в нерухомості, фінансовому секторі і ритейлі, сумарна вартість яких станом на 2016 рік оцінювалася приблизно в 10 млрд доларів.

За даними видання, одноосібного контролю над IKEA не отримає ніхто. Компанією буде управляти створена в 80-х роках мережа трастових фондів і холдингів.

Більшість магазинів IKEA належать трасту Ingka Foundation, який був заснований в благодійних цілях, а саме для підтримки інновацій в дизайні.

Він був створений для гарантії того, що IKEA залишиться поза прямим контролем членів його сім'ї. Це одна з найбагатших благодійних організацій в світі, але благодійність ніколи не була її головною метою, пише видання.

Головною метою фонду вважається захист IKEA від недружнього поглинання. Також зазначалося, що ця структура могла використовуватися для мінімізації податків.

Нагадаємо, 27 січня у своєму будинку в шведській провінції Смоланд після нетривалої хвороби помер засновник IKEA Інгвар Кампрад. Підприємцю був 91 рік.

Кампрад народився в 1926 році. У 17 років він заснував IKEA. У компанії Кампрад не працював з 1988 року, але залишався старшим радником.

ІКЕА - одна з найбільших світових торгових мереж з продажу меблів і товарів для дому. Навесні 2017 року шведи підтвердили плани щодо виходу на український ринок.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!