"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Месенджер Telegram запустить власну криптовалюту - ЗМІ

Вівторок, 9 січня 2018, 10:37
 

Творці месенджера Telegram почали розробку власної криптовалюти, яка буде називатися Gram.

Про це повідомляє видання TechCrunch.

Нова платформа, яка буде називатися Telegram Open Network, перш за все дозволить здійснювати платежі всередині Telegram. В якості засобів взаєморозрахунку буде використовуватися власна криптовалюта Gram та фіатні валюти.

"Ідея Дурова полягає в тому, щоб запустити абсолютно новий блокчейн, використовуючи 180 мільйонів користувачів Telegram як ракетне паливо", - зазначає TechCrunch.

За словами співрозмовників видання, запуск платформи буде здійснено за рахунок проведення первинного розміщення токенів (ICO), яке може стати одним з найбільших в світі.

На першому етапі Дуров розраховує залучити 500 млн доларів від інвестфондів і великих компаній, пише TechCrunch. Серед них є Mail.ru Group.

Потім Telegram почне приймати кошти і від приватних інвесторів. У підсумку загальна вартість токенів може становити від 3 млрд до 5 млрд доларів.

В середині грудня 2017 року Дуров дав велике інтерв'ю Bloomberg, в якому розповів, що близько чотирьох років тому купив дві тисячі біткоїнів за ціною 750 доларів за штуку (весь пакет обійшовся йому в 1,5 млн доларів).

Саму криптовалюту Дуров назвав "цифровим золотом", зазначивши, що ставиться до неї оптимістично.

У серпні він відзначав, що з появою криптовалюти у світової фінансової системи вперше за 70 років "з'явився шанс вийти з-під гегемонії США, які свого часу нав'язали всьому світу свою національну валюту в якості резервної та з тих пір по суті збирають данину з усіх країн".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: