Шотландський Глазго переходить на безпілотне метро

Понеділок, 8 січня 2018, 12:00

Потяги в метро шотландського міста Глазго до кінця 2020 року стануть повністю автономними.

Про це повідомляє N+1 з посиланням на The Scotsman.

 

Це означає не тільки, що метропотяги будуть повністю самостійно пересуватися по лініях метро, ​​але і те, що в них в цей час не буде знаходитися жодного співробітника метрополітену.

Зараз у Великобританії вже діють автономні потяги. Наприклад, такі склади переміщаються по Доклендскому легкому метро в Лондоні, проте в кабіні машиніста кожного з них завжди знаходиться оператор, готовий в будь-який момент прийняти управління на себе, який також стежить за безпекою.

Реклама:

Як зазначає видання, поїзди в Глазго стануть першими повністю автономними метропоїздами у Великобританії.

 

При цьому всі такі поїзди будуть обладнані камерами відеоспостереження, а в особливо завантажені дні в деяких з них все ж будуть знаходитися співробітники метро. Це буде зроблено на вимогу профспілки працівників метро.

Як очікується, в кінці поточного року в Глазго на ділянці шляху недалеко від стадіону Айброкс почнуться випробування нових автономних поїздів, які планується завершити у 2020 році.

Випробування проводитимуться в рамках масштабної програми з модернізації метро, ​​на яку планується витратити 288 мільйонів фунтів стерлінгів (390,5 мільйона доларів).

Сьогодні кілька систем метро в різних країнах світу планують перейти на автономні поїзда. Мова, зокрема, йде про США та Японію.

Нагадаємо, у Стокгольмі з січня почали курсувати безпілотні автобуси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: