У процесорах Intel, AMD і ARM виявлені проблеми з безпекою

Четвер, 4 січня 2018, 10:18

У процесорах Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc і ARM Holdings виявлені серйозні уразливості в безпеці.

Про це пише Reuters.

Як наголошується, в середу дослідники розкрили ряд недоліків безпеки, які, за їхніми словами, дозволили хакерам вкрасти конфіденційну інформацію практично з усіх сучасних обчислювальних пристроїв, що містять чіпи від Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc і ARM Holdings.

Дослідники називають два типи атак, яким були дані умовні назви Meltdown і Spectre.

Реклама:

Meltdown дозволяє порушити бар'єр між додатками і внутрішньою пам'яттю операційної системи, що відкриває доступ до даних, що зберігаються в пам'яті ОС.

Spectre порушує такий бар'єр між самими додатками: умовно, один сервіс може залізти в пам'ять іншого.

В Intel і ARM наполягають на тому, що проблема не є недоліком дизайну, але для її вирішення потрібно, щоб користувачі завантажили патч і оновили свою операційну систему.

Один з дослідників Грацського технічного університету Деніел Грюс назвав Meltdown "ймовірно, однією з найгірших помилок процесора, які коли-небудь були виявлені".

Грюс зазначив, що Meltdown буде серйозною проблемою в короткостроковій перспективі, але може бути зупинений програмними виправленнями.

"Specter - більш складна помилка, яка застосовується майже до всіх обчислювальних пристроїв. Вона є більш складною для хакерів, вона може стати великою проблемою в довгостроковій перспективі", - сказав він.

Читайте також: Біткоїн-гаманці, лікарні, школи та особисті комп'ютери: головні мішені для кіберзлочинців

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: