Гройсман розповів про ініціативи, які приведуть до "економічного дива"

Середа, 31 січня 2018, 13:10
 

Кабінет міністрів сформував перелік із 35-ти законопроектів, які прискорять економічне зростання України.

Про це заявив прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

За словами прем'єра, ухвалення цих ініціатив дозволить поліпшити позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business.

"Ми починаємо новий політичний сезон, нову сесію парламенту, тому треба сформувати порядок денний... Запропоновані нами 35 законопроектів створюють якісні умови для змін", - підкреслив Гройсман.

Реклама:

За словами глави уряду, пакет документів сформований за кількома основними напрямками - прозорий доступ до ресурсів, дерегуляція, спрощення ведення бізнесу, захист прав бізнесу, доступ до фінансування, заохочення інновацій.

Зокрема, мова йде про створення Служби фінансових розслідувань, модернізацію роботи митниці, посилення інституту бізнес-омбудсмена із захисту прав бізнесу.

У сфері дерегуляції акцент зроблений на детінізації економіки, спрощенні ведення бізнесу в різних сферах, перш за все в нафтогазовій галузі.

Полегшення доступу до фінансування передбачає забезпечення доступу до кредитних ресурсів, формування товарних бірж, спрощення інвестиційної діяльності, врегулювання процедури банкрутства, приватизацію.

"Ми фокусуємося над тим, щоб закласти основи прискореного економічного зростання. Ми плануємо зростання на 3%. Але цього недостатньо. Тому потрібно створити умови, щоб ми могли вийти на більше зростання. Воно повинно бути не менше 5-7%. Ми ставимо таке завдання на середньострокову перспективу", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, 7 грудня 2017 року Верховна рада прийняла держбюджет на 2018 рік, у якому закладено прогноз зростання ВВП на рівні 3% при інфляції 9% і курс гривні 29,3 гривні за долар у 2018 році.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: