Ціни на нафту перебувають біля трирічних максимумів

Понеділок, 29 січня 2018, 10:01

Ціни на нафту не демонструють єдиної динаміки в ході азіатських торгів у понеділок, проте залишаються біля найвищих позначок більш ніж за три роки.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Ціна березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:05 зменшилася на 0,07 долара (0,10%) - до 70,45 долара барель.

Нафта WTI з постачанням в березні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у понеділок подорожчала на 0,24 долара (0,35%) - до 66,38 долара за барель.

Реклама:

"Нафтове ралі зараз йде в повну силу, оскільки підвищилися очікування попиту, послаблення долара і довга низка недільних скорочень комерційних запасів компенсували нещодавнє зростання нафтовидобутку в США", - вважає експерт Sevens Report Тайлер Річі.

За його словами, зупинити підйом цін зараз може лише різке посилення зростання нафтовидобутку в США. Якщо ж цього не станеться, WTI спробує досягти 75 доларів за барель в доступному для огляду майбутньому.

Тим часом аналітики Societe Generale попереджають про ризик різкого зниження нафтових цін, оскільки ринок перекуплений.

За їхніми оцінками, падіння може скласти до 8 доларів за барель, тобто Brent повернеться до коридору 62-63 долара за барель, передає CNBC.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!