"Нафтогаз" просить ГПУ порушити справу проти радника Насалика

Середа, 24 січня 2018, 19:14

Ігор Бурак, який обіймає посаду позаштатного радника глави Міненерго Ігоря Насалика, міг бути причетний до переписування документації конкурсних торгів (ДКТ) "Укртрансгазу" під конкретних учасників.

Про це йдеться в підписаному головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим повідомленні про вчинення злочину, направленому Генпрокурору Юрію Луценку.

Копія документа є в розпорядженні ЕП.

"Укртрансгазом" проведено службове розслідування щодо наявності/відсутності в діях посадових осіб компанії ознак порушення приписів внутрішніх нормативних актів за результатами закупівлі послуг з внутрішньотрубного діагностування магістральних газопроводів", - йдеться в листі.

Реклама:

"За результатами розслідування вирішено звернутися до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування у зв'язку з тим, що Ігор Бурак, Богдан Максимчук та Олег Андрєєв своїми діями або бездіяльністю створили умови для можливості допуску до участі в торгах компаній без наявності досвіду робіт в цій сфері", - йдеться у зверненні.

 
 
 

На момент проведення згаданого службового розслідування Бурак займав посаду віце-президента "Укртрансгазу", Максимчук - крісло директора департаменту транспортування газу УТГ, а Андрєєв був його заступником.

За даними ЕП, нещодавно ГПУ внесла відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: