Половина безробітних українців мають вищу освіту - Служба зайнятості

Середа, 24 січня 2018, 12:35
 
УНІАН

Близько половини безробітних українців мають вищу освіту, в Харкові цей показник досягає 87%.

Про повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На обліку в службі сьогодні близько 45% українців мають вищу освіту, у великих містах, таких як Київ, Харків, Запоріжжя, цей показник вище 80%. У Харкові 87% безробітних на обліку - з вищою освітою", - сказав Ярошенко.

"Це говорить про те, що у нас більшість вакансій для профпрацівників, а у тих, хто шукає роботу, - вища освіта, і цей дисбаланс не дає можливості для швидкого працевлаштування", - розповів він.

Реклама:

Ярошенко пояснив це тим, що на сьогоднішній день в Україні близько 80% випускників середніх шкіл йдуть вчитися до ВНЗ і лише 20% отримують профосвіта.

"В Європі ситуація кардинально протилежна - 70% отримують кваліфікацію "працівника з інструментом" і 30% - вищу освіту", - зазначив він.

Керівник служби також поінформував, що у 2016 році в базі зайнятості було близько 33 тис вакансій, на кінець 2017 року - понад 100 тис.

"Ми змінили регламент роботи в центрах зайнятості. Коли людина приходить за допомогою з безробіття, наш адміністратор пропонує вакансії. Завдяки цьому введенню ми змогли оперативно працевлаштувати близько 45% тих, хто приходив до нас", - додав він.

"У нас введена електронна черга, он-лайн співбесіда, відеорезюме, яке ми розсилаємо роботодавцям, відео-презентація підприємств, "гаряча лінія", - розповів Ярошенко.

Нагадаємо, в Україні у жовтні 2017 року рівень безробіття в порівнянні з попереднім місяцем знизився і становив 1,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: