У 22 банків є ризики з пов'язаними особами - НБУ

Вівторок, 23 січня 2018, 20:15
 

Національний банк завершив розгляд програм зниження понадлімітних обсягів заборгованості пов'язаних осіб.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

"Ці програми розроблені і подані в НБУ банками, в яких під час проведення діагностики протягом 2016-2017 років регулятор виявив порушення вимог до операцій з пов'язаними особами", - заявили в прес-службі.

"На початок минулого року таких банків виявлено 44 з 99 установ, які пройшли діагностику", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Станом на 1 січня 22 банки продовжують працювати за планами з індивідуальними графіками приведення максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов'язаними особами до вимог регулятора.

З огляду на досвід виконання банками індивідуальних графіків і їх побажання, Нацбанк у 2017 році дозволив банківським установам подавати клопотання для продовження термінів дії планів заходів на термін до двох років.

"Це право банк отримує за умови сумлінного виконання всіх заходів, зазначених в планах. Зокрема, за умови зниження обсягу понадлімітного обсягу заборгованості пов'язаних осіб на 20% протягом першого року виконання плану", - заявили в НБУ.

Такою можливістю вже скористався один банк, який продовжив загальний термін виконання програми з трьох до п'яти років.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд, Світовий банк і Європейський банк реконструкції та розвитку спільно закликали Нацбанк і Мінфін продовжувати зусилля по мінімізації вартості банківської кризи для українських платників податків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!