"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільший банк Швеції заборонив співробітникам торгувати криптовалютами

Вівторок, 23 січня 2018, 10:08

Найбільший шведський банк Nordea розіслав листи своїм співробітникам, в яких заборонив їм торгувати біткоїнами та іншими криптовалютами.

Про це пише "Комерсант".

За словами прес-секретаря банку Афродити Келлберг, заборона набуде чинності 28 лютого.

Співробітники, які вже володіють криптовалютою, не будуть зобов'язані продати її, хоча банк і рекомендує їм зробити це. У Nordea на кінець третього кварталу минулого року працювало 31,5 тисяч співробітників.

Реклама:

"Ризики здаються занадто високими, а захист від них як співробітників, так і банку в цілому недостатній", - зазначила Келлберг.

Ще в грудні генеральний директор Nordea Каспер фон Кошкелль висловив свої сумніви з приводу криптовалют. Він назвав біткоїни абсурдною конструкцією, яка суперечить логіці, заявивши також, що біткоїн в основному використовується для здійснення фінансових злочинів.

Як заявив представник Європейської банківської федерації (EBF) Раймонд Френкен, у EBF немає офіційної позиції щодо криптовалют.

За його даними, Nordea став першим банком, який ввів таку заборону, якщо інші банки вчинять таким же чином, то EBF доведеться сформулювати власну позицію з цього питання.

Раніше повідомлялося, що МВФ стурбований надмірною волатильністю біткоїна, та його популярністю серед шахраїв і терористів.

Представники організації закликали якомога швидше почати розмову про криптовалюту на світовому рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: