"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Борг Януковича": Суд Англії в понеділок розгляне апеляцію України

Понеділок, 22 січня 2018, 10:04

Апеляційний суд Англії в понеділок, 22 січня, почне розгляд апеляції щодо "боргу Януковича".

Про це ЕП повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

Суд розглядатиме апеляцію протягом чотирьох-п’яти днів.

За даними ЕП, інтереси України представлятиме Алекс Гербі з міжнародної юридичної фірми "Квінн Емануель Ургухарт енд Саліван Ю.Кей Ел.Ел.Пі" за дорученням якого діятимуть королівські адвокати Банкім Сенкі, Саймон Ейтрілл та Бен Джефрі.

Реклама:

За результатами слухання Апеляційний суд з великою ймовірністю візьме час - близько шести місяців - на винесення рішення.

Нагадаємо, у грудні 2013 року довірена особа The Law Debenture Trust Corporation p.l.с. звернулась із цим позовом проти України в інтересах Російської Федерації.

Україна заперечує щодо вимог Росії гасити борг, посилаючись у тому числі на те, що Росія здійснювала на Україну незаконний тиск. У березні 2017 року англійський суд першої інстанції дозволив розглядати справу у порядку спрощеного провадження.

Також Суд дійшов висновку, що Україна мала законну дієздатність укладати договори щодо облігацій, а політична частина аргументів України щодо примусу і тиску не можуть розглядатися в судовому порядку тобто не можуть бути розглянуті англійським судом.

Після цього Україна звернулась за отриманням і отримала дозвіл на апеляційне оскарження усіх негативних висновків у рішенні суду першої інстанції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: