"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У МВФ розкритикували пенсійну реформу в Україні

Четвер, 18 січня 2018, 19:07

Міжнародний валютний фонд очікує коригування законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання та закону про пенсійну реформу.

Про це повідомив прес-секретар Фонду Джеррі Райс під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Лист, якого ми направили владі, виражає занепокоєння щодо невідповідності деяких положень законопроекту (про Антикорупційний суд - ЕП) зобов'язанням України у рамках програми EFF  та рекомендаціям Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що влада візьме до уваги позицію МВФ і законопроект буде доопрацьовано між читаннями в парламенті", - сказав він.

При цьому Райс зазначив, що створення Антикорупційного суду є однією з ключових вимог програми співпраці між Україною та МВФ.

Реклама:

Окрім цього, додав він, Фонд розраховує на внесення деяких змін до пенсійної реформи.

"Законодавство про пенсійну реформу містить низку важливих положень, які потрібні для модернізації пенсійної системи. Водночас є певні вади, які нівелюють передбачуване (законодавством – Ред.) стимулювання громадян, що пропрацювали триваліший термін і зробили більші внески в пенсійну систему", - сказав Райс.

"Це робить пенсійну систему нестійкою, і ми вважаємо, що потрібна певна робота з усунення цих вад", - пояснив він.

Як відомо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила урядовий проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій".

Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років.

З основними змінами можна ознайомитися тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!