5% українців у Польщі займаються інтелектуальною працею - дослідження

Четвер, 18 січня 2018, 13:05
 

У Польщі фіксують зростання частки трудових мігрантів з України, які займаються висококваліфікованою роботою.

Про це повідомляє компанія PBN Hill+Knowlton Strategies.

Відповідно до недавнього дослідження Національного банку Польщі, близько 70% українців у Польщі - це "сині комірці", тобто ті, які працюють на будмайданчиках, в виробничих цехах, в очисній промисловості і т.д., виконуючи досить просту роботу після короткого навчання.

Рівень доходу українських "синіх комірців" становить від 800 до 2000 злотих на місяць (від 6,7 тис грн до 16,8 тис грн).

Реклама:

За даними польського Центробанку, на сьогоднішній день тільки 5% українців в Польщі - це "білі комірці".

Однак експерти польського ринку праці відзначають, що з кожним роком в Польщу приїжджає все більше кваліфікованих кадрів з України, які легко можуть влаштуватися на роботу фахівцями, менеджерами і адміністраторами, як в польські, так і міжнародні компанії.

Згідно з останніми даними Національного банку Польщі, щорічно українці в Польщі заробляють в середньому близько 8 млрд злотих (близько 67 млрд грн), з них близько 5 млрд злотих (42 млрд грн) українці пересилають додому.

"За останній рік суми і кількість переказів з Польщі в Україну через онлайн сервіс TransferGo зросли майже на 100%", - коментує Магнус Олбі, директор по маркетингу TransferGo.

"Завдяки тому, що з кожним роком все більше українців знаходять більш кваліфіковану і оплачувану роботу в Польщі, ми очікуємо подальшого зростання в сфері грошових переказів в Україну", - сказав він.

Нагадаємо, представники польської рекрутингової фірми стверджують, що після впровадження для України безвізового режиму, українські працівники в Польщі отримують більші зарплати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: