"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Чорнобилі підготували третю ділянку під сонячну станцію

Вівторок, 16 січня 2018, 16:35
 

Фонд державного майна оголосив конкурс на 30-річну оренду ділянки на одній з вулиць Чорнобиля.

Про це повідомив заступник голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, ФДМ здасть ділянку в оренду під будівництво сонячної станції. Відповідне оголошення опубліковане у газеті "Відомості приватизації".

Майданчик знаходиться поруч з командно-диспетчерським пунктом і контрольно-пропускним пунктом "Лелів" по вул. Кірова. Його оціночна вартість - 11,5 млн грн (без ПДВ).

Реклама:

За словами Парфененка, ділянкою вже зацікавився інвестор, а регіональне відділення Фонду в Київській області збирає заявки від інших потенційних інвесторів. Якщо заявників буде більше двох, відділення Фонду оголосить конкурс на право оренди, в якому переможця визначить запропонована ціна оренди.

Також заступник голови ФДМ повідомив, що у Фонду є ще кілька проектів з передачі земель на території Чорнобильської АЕС в оренду - для будівництва "сонячних ферм".

Відзначимо, що у Чорнобильській зоні вже побудована одна сонячна станція - безпосередньо на території Чорнобильської АЕС.

Невелику СЕС на 1 МВт потужності побудувала компанія "Солар Чорнобиль" - площею 1,7 га. Договір оренди укладено на 49 років.

Ця ж компанія виграла другий конкурс на оренду частини системи охолодження об'єктів Чорнобильської АЕС, площею 2,5 тис. кв. м.

Згідно з даними YouControl, єдиним бенефіціаром "Солар Чорнобиль" є Євген Варягін. Варягін відомий як керівник проектів по сонячним електростанціям компанії Activ Solar, підконтрольній братам Клюєвим.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: