"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українці за рік витратили понад 2 мільярди доларів на нові авто

Понеділок, 15 січня 2018, 11:50

Минулого року в Україні продали майже 80 тисяч нових автомобілів, а сума покупок становила більше двох мільярдів доларів.

Про це повідомляє RST.ua.

Найбільша частка продаж була в Києві. Там за 12 місяців купили 30 тисяч авто на суму 900 мільйонів доларів. На другом місці Харків, де минулого року купили понад 6 тисяч авто, на які витратили майже 200 мільйонів доларів.

Трійку замикає Дніпро. В регіоні продажі становили 5,7 тисяч автомобілів, а сума покупок становила 170 млн доларів.

Реклама:

Згідно з повідомленням, найдорожчі автомобілі купували одесити. Середня вартість автомобіля у 2017 році перевищила 33 тисячі доларів. А у Чернігові надавали перевагу бюджетним авто – середня ціна машини становила менше 25 тисяч доларів.

Топ-5 по середній ціні авто (2017 рік)

 
джерело rst.ua

Найпопулярнішою маркою у 2017 році стала Toyota. Автомобілів цього бренду в Україні продали майже 10 тисяч. Також українці часто купували легковики Renault та Volkswagen. Серед моделей бестселером став кросовер Kia Sportage. Таких авто за рік продали більше трьох тисяч.

Топ-6 моделей року

 
джерело rst.ua

Крім цього, українці купували і преміальні авто. Наприклад, за рік продали два автомобілі Rolls-Royce Wraith, кожен з яких коштує майже півмільйона доларів.

Також минулого року зареєстрували 15 автомобілів Bentley Bentayga. Вартість одного такого авто становить близько 300 тисяч доларів.

Для порівняння, у 2016 році в Україні продали понад 60 тисяч нових автомобілів. Тоді витрати на покупку нових легковиків становили 1,8 мільярда доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!