Рада продовжила мораторій на продаж землі

Четвер, 7 грудня 2017, 17:38

Верховна рада ще на рік продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Рішення підтримали 236 народних депутатів.

До порядку денного було включено законопроект про продовження мораторію на рік (№7350), схвалений комітетом, а також альтернативні №7350-1, №7350-2, №7350-3, №7350-4, №7350-5.

Зокрема, законопроект №7350-3, одним з авторів якого є Юлія Тимошенко, пропонував продовжити мораторій до 1 січня 2023 року.

Реклама:

Законопроект №7350 був поданий до парламенту 30 листопада.

Ініціаторами проекту виступили сім народних депутатів: Сергій Лабазюк (група Воля народу), Валерій Давиденко, Іван Рибак, Микола Люшняк, Андрій Кіт (фракція Блок Петра Порошенка), Олег Кулініч (група Партія Відродження), і Артем Вітко (фракція Радикальної партії).

Закон пропонує продовжити мораторій на відчуження сільгоспземель до моменту врегулювання на законодавчому рівні процедури обороту земель сільгосппризначення і розробки необхідних нормативно-правових актів, але не раніше 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів спочатку очікував ухвалення законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до кінця грудня 2016 року.

Замість цього Верховна Рада в кінці жовтня продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року.

Однак земельна реформа є важливою умовою програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявив, що уряд досі працює над проектом закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Рекомендуємо почитати: Земля на старті: Україна наближається до відкриття ринку

Читайте також: Не продається! Що втрачає Україна без ринку землі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: