Холодницького, який не зміг скасувати дозволи компанії Злочевського Burisma, виправдали

Середа, 6 грудня 2017, 15:10

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів виправдала керівника САП Назара Холодницького, який пропустив строки оскарження в суді спецдозволів на корситування надрами компанії Burisma Group, в результаті чого жодне з родовищ не було повернуто державі.

Про це йдеться в прес-релізі "Центру протидії корупції".   

Як зазначається, активісти скаржилися на Холодницького через те, що у січні 2016-го прокурори САП отримали шанс повернути державі газові родовища, які контролювали компанії колишнього міністра екології Миколи Злочевського.

Холодницький, на якого було покладено обов’язок подати цей позов, не вклався у відведені законом півроку і звернувся до суду лише через 8 місяців.

Реклама:

 Усі судові інстанції з очевидних причин відхилили прохання САП. Тим самим підтвердивши право компаній Злочевського на видобуток газу по всій Україні.

Сам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на засідання не з'явився, бо перебуває у США на Глобальному форумі з повернення активів.

Як повідомлялося, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила стосовно Холодницького дисциплінарне провадження, підозрюючи, що САП на два місяці прострочила подачу позову в Мінекології та Держгеонадр про скасування незаконно отриманих дозволів на користування надрами компанії екс-міністра екології Миколи Злочевського Burisma.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький стверджував, що дисциплінарне провадження проти нього необґруноване.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!