"Нафтогазу" анулювали всі ліцензії на видобуток нафти і газу

Вівторок, 5 грудня 2017, 11:49
 

Державна служба геології та надр на підставі рішення суду анулювала 3 спеціальні дозволи НАК "Нафтогаз України" на розробку нафтогазоносних площ в Полтавській області.

Про це свідчить наказ відомства №527 від 1 грудня, передає enkorr.

Це єдині ліцензії компанії на контрольованій Україною території.

Йдеться про спецдозволи на користування Оболонською (495,2 кв. км), Будищансько-Чутівською (497,9 кв. км) і Писаревською (471,9 кв. Км) площами, дія яких була призупинена в березні.

Реклама:

Претензії Держгеонадр грунтувалися на невдоволенні Полтавської обласної ради, яка ще 31 січня цього року офіційно закликала Держгеонадр відняти у "Нафтогазу" ці спецдозволи, а також на зверненнях народного депутата Сергія Капліна.

Місцеві депутати назвали незадовільними роботи "Нафтогазу" на його ліцензованих площах і звинуватили компанію в порушенні програми робіт.

У свою чергу НАК "Нафтогаз України" стверджує, що інвестував в ці ділянки загалом 799 млн грн.

Також в кінці минулого року був підписаний договір з його дочірньою компанією "Укргазвидобування" про розробку цих площ. На 2017 рік фінансування цих робіт було передбачено в обсязі 1,1 млрд грн.

"Реалізація програми робіт на 2017 рік на Будищансько-Чутівській ліцензійній ділянці, яка є найбільш розвіданою, дозволить вже у 2018 році забезпечити приріст промислових запасів газу приблизно на 1,2 млрд куб м, нафти - приблизно на 0,5 млн тонн, добути близько 100 млн куб м газу і 15 тис тонн нафти", - стверджував "Нафтогаз".

За "Нафтогазом" числиться ще 6 ліцензій на нафтогазоносні родовища, робота на яких неможлива: 3 з них розташовані в зоні АТО і 3 - на континентальному шельфі.

"Нафтогаз" отримав ці 3 родовища в Полтавській області у 2011 році.

У березні цього року Держгеонадр зупинила дію цих спеціальних дозволів і надала НАК 30 днів на усунення порушень за вказаними площами.

Потім після судових розглядів 13 вересня суд задовольнив позов Держгеонадр і дозволив анулювати ці спецдозволи. 14 листопада апеляційний суд підтвердив це рішення, що дало підстави службі анулювати ліцензії.

Читайте також: ТОВ з химерами. Друзі президента і Злочевський ділять нафтогазові родовища

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: