Косюк закликав оцінювати успішність країни індексом щастя, "як в Бутані"

П'ятниця, 29 грудня 2017, 17:10
 

Показник валового національного продукту не відображає успішність країни - потрібно шукати інші показники, або ж скористатися "індексом щастя", як це зробили в Бутані.

Про це написав глава агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк в своєму блозі на "Новое время.Бізнес".

Він упевнений, що головне завдання держави - зробити людину щасливою, і вже як наслідок багатою.

"В країні Бутан давно зрозуміли, що економічні показники і постійне збагачення не є головною метою. Країна обрала шлях відмови від основного економічного показника "валового національного продукту" і замінила його на показник "валового національного щастя", - написав він.

Реклама:

"Це системний підхід, який забезпечує умови, при яких кожен житель може реалізувати себе, і, відповідно, збільшити добробут своєї країни", - вважає Косюк.

Олігарх підкреслив, такий підхід не скасовує фінансове благополуччя жителів країни.

"Не потрібно відмовлятися від фінансового благополуччя - це лише засіб для втілення в життя Концепції "Валового Національного Щастя", - запевняє власник агрохолдингу.

"Всі планові показники економічного зростання, використання ресурсів країни, впровадження нових технологій повинні будуватися навколо "валового національного щастя", а не "валового національного продукту". На це повинні працювати і всі державні інститути", - впевнений Косюк.

Глава МХП підкреслив, сьогодні багато країн слідом за Бутаном почали сприймати концепцію Валового Національного Щастя і застосовувати її у своєму житті.

"Сьогодні багато країн Західного світу підхопили ідею "валового національного щастя" і намагаються впровадити її в своїх складних економічних системах", - підсумував Косюк.

Як відомо, 17 серпня Миронівський хлібопродукт опублікував звіт про фінансові результати за перше півріччя 2017 року, згідно з яким 58% виручки компанії становив експорт.

Чистий прибуток компанії становив 210 млн доларів, що дозволило в 2017 році компанії виплатити власникам 78 млн доларів дивідендів. За III квартал 2017 року МХП одержав 47 мільйонів доларів чистого прибутку.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками компанії, "МХП" займає 55% вітчизняного ринку курятини.

Нагадаємо, у січні-вересні 2017 року група компаній "Миронівського хлібопродукту" отримала з бюджету аграрні дотації на суму 1,25 мільярда гривень.

Нагадаємо, у 2017 році почала виплачуватись спеціальна бюджетна дотація для аграрних підприємств. Вона була запроваджена в кінці 2016 року і передбачає дотацію пропорційно до розміру сплаченого до бюджету ПДВ.

Про те, що дана формула виплати субсидій буде надавати сильні переваги саме виробникам продукції птахівництва, Економічна правда писала в 2016 році.

Рекомендуємо почитати: Бюджет: яких олігархів і політиків профінансують українці у 2018 році

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: