ЄБРР виділить Кременчуку 9 мільйонів євро на енергоефективність

Четвер, 28 грудня 2017, 19:00

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Кременчуку (Полтавська область) з населенням приблизно 220 тисяч людей 9 млн євро у рамках програми фінансування енергоефективності в державному секторі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Фінансування буде надано міському КП "Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія" та допоможе забезпечити економію 19,5 ГВт-год енергії (EUR1, 3 млн у грошовому виразі) на рік у 66 будівлях у всьому місті.

"ЄБРР надає пакет фінансування обсягом 9 млн євро, що складається з довгострокового кредиту банку на суму до 6 млн євро, пільгового кредиту Фонду чистих технологій (ФЧТ) у розмірі 1,5 млн євро та гранту зі спеціального фонду акціонерів (СФА) ЄБРР у розмірі 1,5 млн євро", - пояснюється в повідомленні прес-служби ЄБРР.

Реклама:

Згідно з ним, муніципалітет Кременчука став першим в Україні, який отримає кошти у рамках програми PSEEF, затвердженої ЄБРР 13 грудня 2017 року.

Загалом програма включає фінансування ЄБРР у розмірі 100 євро млн та пільгове фінансування ФЧТ у розмірі 15 млн євро.

Як зазначено в повідомленні, в Кременчуці діє понад 120 громадських будівель, більшість з яких потребує теплоізоляції, модернізації енергорозподільних систем, установлення індивідуальних теплопунктів, заміни вікон тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: