"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна готова закуповувати російський газ, якщо він буде дешевим — Порошенко

Четвер, 28 грудня 2017, 16:15

Україна готова відновити закупівлі природного газу у Росії за умови його дешевизни і прозорості укладення відповідних договорів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що сталося протягом останніх двох років? Ми енергетично незалежні. Вони (Росія - ред.) Стукають: може візьмете наш газ? Ні, у нас все добре. Якщо він буде дешевий і чесний, чи не корупційний, - будь ласка", - сказав він.

При цьому Порошенко підкреслив, що при дотриманні згаданих умов влада України готова піти на такий крок "для того, щоб знизити тарифи для наших людей".

Реклама:

Пояснюючи наявність серед вимог української сторони відсутності корупційної складової в можливому контракті на поставки "блакитного палива" з РФ, президент зазначив, що "20 років Україна була на" голці "корупції і залежності від російського газу". І тільки рішучими діями, зокрема в міжнародних судах, Україні вдалося забезпечити енергетичну незалежність і справедливі ціни на газ.

У цьому ключі президент нагадав, що "Нафтогаз України" недавно виграв тяжбу з російським "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: