BMW, Toyota, Mercedes-Benz та інші працюють в окупованому Криму

Середа, 27 грудня 2017, 17:00
 

Світові автомобільні бренди працюють в окупованому Росією Криму в обхід введених Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки санкцій за незаконне анексію півострова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"В процесі моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованій території України співробітниками МТОТ були виявлені факти використання торгових марок світових автомобільних брендів: Nissan, Toyota, Peugeot, Mitsubishi, Kia Motors, Volkswagen, Mercedes-Benz, Audi, Skoda, Isuzu, BMW, Renault, Lexus і надання дилерськими центрами, розташованими на тимчасово окупованій території України, повного набору послуг, у тому числі: продаж автомобілів зазначених ТМ, оформлення відповідних документів, проведення технічного обслуговування автомобілів, продаж оригінальних запчастин, проведення гарантійних робіт і т. д.", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що використання всесвітньо відомих торгових марок автовиробників на тимчасово окупованій території України порушує санкційний режим, введений Сполученими Штатами Америки, Європейським Союзом та іншими країнами світу проти Російської Федерації у зв'язку зі збройною агресією проти України, окупацією АР Крим і м. Севастополя та збройного конфлікту на Донбасі.

Реклама:

"Враховуючи вищесказане, МТОТ звернулося до відповідних органів влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист незалежності, державного суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності державного кордону, національних інтересів України", - заявили в міністерстві.

Також в МінТОТ нагадали, що раніше були виявлені факти здійснення незаконної діяльності компаніями DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території АР Крим і м. Севастополя.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: