Компанії Ахметова, Фірташа і Тігіпка отримали ліцензії на поставку газу в Україну

Середа, 27 грудня 2017, 11:00

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, видала ліцензії на постачання природного газу ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" Ріната Ахметова і ТОВ "Хімвектор", кінцевим бенефіціаром якої через кіпрську "Валанокс Інвестментс Лімітед" є Дмитро Фірташ.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Ліцензію також отримали "дочка" швейцарського трейдера DufEnergy ТОВ "Дюфенерджі Україна", ТОВ "Фортекс Енерджі" CEO WOG Сергія Корецького, ТОВ "ТАС Енергія Країни" Сергія Тігіпка, підконтрольний НК "Роснефть" ПрАТ "ЛИНІК LPG", а також ТОВ "Стартнафта Україна", яка спеціалізується на торгівлі.

В цілому комісія видала відповідні ліцензії 24 компаніям.

Реклама:

Як повідомлялося, за станом на листопад 2017 року НКРЕКУ видала близько 350 ліцензій на постачання газу в Україну. Зокрема, ліцензії отримали великі світові компанії і трейдери, такі як Trafigura, Engie, MET.

НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачання, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: