ОПЗ знайшов нового партнера

Субота, 23 грудня 2017, 17:40
 

"Всеукраїнська Енерго Компанія" здобула перемогу в тендері поставки сировини Одеському припортовому заводу.

Про це перший заступник директора ПАТ "Одеський припортовий завод" Микола Щуріков повідомив у Facebook.

"Відбувся третій з моменту останньої зупинки ОПЗ конкурс з вибору компанії для роботи по давальницькому договору. Конкурс можна вважати таким, що відбувся. Найкращу пропозицію надала компанія ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія", - зазначив Щуріков.

За його словами, інтерес до конкурсу проявили наступні компанії: IBE TRADE CORP (США), ТОВ "ЕРУ ТРЕЙДІНГ" (Україна), NCTC AG (Швейцарія), ТОВ "Всеукраїнська Енерго Компанія" (Україна), ТОВ "Група УМВБ" (Україна), ІТОВ "ПЕТРОТРАНС ЕНЕРДЖІ" (Білорусь), ТОВ "Нотокс" (Україна).

Реклама:

Найближчим часом заплановано ввести в експлуатацію один агрегат з виробництва аміаку і два агрегати з виробництва карбаміду.

"Основні зобов'язання фірми-постачальника - одноразове забезпечення до 3 мільйонів кубометрів газу для запуску виробництва і щомісяця - до 60 мільйонів кубометрів газу як давальницької сировини", - написав він.

Розрахункова дата виходу заводу на проектну потужність - 25 січня 2018 року.

ТОВ "Всеукраїнська енерго компанія" засноване у 2010 році. Чинним керівником вказаний Довганюк Сергій Михайлович. Засновник компанії - Колесніков Вадим Віталійович. Головний офіс компанії, за даними реєстру, знаходиться в бізнес-центрі "Парус".

Станом на 1 грудня 2017 року компанія має податковий борг в розмірі 68 тисяч гривень.

Крім ліцензії на поставку газу, компанія також ліцензована регулятором на поставку електроенергії.

Як відомо, в березні поточного року ОПЗ відновив роботу після вимушеної зупинки.

Завод підписав контракт з групою компаній ЕРУ (Енергетичні ресурси України - ЕП), який передбачав роботу за давальницькою схемою - компанії групи постачають газ на завод і забирають вироблені добрива.

Співвласниками компанії "Енергетичні ресурси України" є Андрій Фаворов, Дейл Перрі та Ярослав Мудрий.

Продавцем виробленого із сировини "ЕРУ" карбаміду стала фірма "Агро газ трейдинг", пов'язана з помічником колишнього голови Фонду держмайна Ігоря Білоуса. Компанія називала себе найбільшим постачальником карбаміду виробництва ОПЗ.

На початку липня поточного року ОПЗ в черговий раз зупинився. 24 жовтня стало відомо, що "ЕРУ" знову запустить завод на давальницьких умовах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: