Мін’юст найняв юрфірму для захисту України за 136 доларів

П'ятниця, 22 грудня 2017, 20:35

Міністерство юстиції України 27 листопада повідомило про намір укласти угоду з міжнародною юридичною фірмою "Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP" про юридичні послуги за 136 доларів. 

Про це повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на систему "ProZorro".

Зазначається, що фірма представлятиме інтереси України у справі за позовом Ігоря Бойка до держави Україна до кінця 2017 року, тобто лише декілька днів.

Сума позову перевищує 100 мільйонів доларів.

Реклама:

На 2018 рік потрібно буде укладати нову угоду, і її можна буде провести за переговорною процедурою "в того самого постачальника з метою уніфікації". Ціна тоді визначатиметься вже без конкурентних торгів в результаті перемовин між замовником і підрядником.

"Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP" є однією з провідних світових фірм, раніше Міністерство фінансів залучало її для представництва України у справі щодо так званого "боргу Януковича".

Нагадаємо, Бойко заявляв про рейдерське захоплення цієї фабрики, організоване нардепом від "Народного фронту" Сергієм Пашинським, бізнесменом Сергієм Тищенком, міністром юстиції Павлом Петренком, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим за активної участі президента Петра Порошенка, внаслідок чого вона була виключена з ЄДР, а пізніше – захоплена силою.

Після цього власник товариства з додатковою відповідальністю "Житомирська кондитерська фабрика" Ігор Бойко на початку 2017 року подав позов до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі до держави Україна.

Зазначається, що це не перший позов Бойко. До цього Бойко планував подати позов до міжнародного арбітражу з питання відновлення своїх прав на Житомирську кондитерську фабрику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: