Київ отримав бюджет на 2018 рік

П'ятниця, 22 грудня 2017, 11:58
 

Київрада прийняла бюджет міста на 2018 рік з видатковою частиною у розмірі 49 мільярдів гривень.

Таке рішення підтримали 95 депутатів, повідомляється на сайті Київради.

Доходи столичного бюджету визначені в сумі 49,051 млрд гривень, в т.ч., доходи загального фонду - 45,67 млрд гривень, доходи спеціального фонду - 3,38 млрд гривень і бюджету розвитку - 1,014 млрд гривень.

Витрати передбачені в сумі 49,048 млрд гривень, в тому числі видатки загального фонду - 36,42 млрд гривень, видатки спеціального фонду - 12,63 млрд гривень.

Реклама:

В результаті, зведений бюджет Києва на 2018 рік став бездефіцитним: загальний фонд бюджету затверджений з профіцитом в 9,248 млрд гривень, яким пропонується покрити таку ж точно суму дефіциту.

Після того, як головний фінансовий документ столиці на 2018 рік був прийнятий за основу, окремим голосуванням депутати внесли в нього ряд правок, підтриманих бюджетною комісією Київради.

Найбільше місто має намір витратити на три сфери - освіта, медицина і соцзабезпечення (на 8 млрд грн більше, ніж у минулому році).

Більшість грошей, спрямованих на освіту, піде на оплату праці педагогів, але близько 1,5 млрд грн мають намір виділити на капітальний ремонт шкіл, а також на закупівлю нового обладнання для шкіл.

Що стосується "соціалки", то з 8 млрд грн більша частина піде на субсидії населенню з оплати комунальних послуг. Ще 2,5 млрд грн - допомога малозабезпеченим та інвалідам.

На транспортну інфраструктуру виділяють майже 5 млрд гривень, а це плюс 10% до торішньої цифрі.

Найбільша стаття витрат - це будівництво метро на Виноградар. На нього влада міста виділить 2,5 млрд грн. Ще 1 млрд грн - на добудову Подільського моста.

Житлово-комунальна сфера отримає 2,1 мільярда гривень, майже мільярд - культура і півмільярда - спорт.

Ще 50 мільйонів гривень заклали на розвиток велоінфраструктури в столиці.

Дохідна частина бюджету також становитиме 49 млрд грн. 16 млрд в КМДА очікують отримати від податку на доходи фізичних осіб, ще 3 млрд надійде від податку на доходи підприємців.

Також однією з головних статей дохідної частини бюджету міста є субвенція з держбюджету. Всього у 2018 році в Києві очікують отримати 14 млрд грн, що становить третю частину бюджету міста.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: