Податки від ІТ-галузі зросли майже на 40% в третьому кварталі

Вівторок, 19 грудня 2017, 17:40

Відповідно до Зведеного бюджету України податкові платежі від надання комп’ютерних та інформаційних послуг за 10 місяців поточного року становили 6,52 мільярда гривень, що майже на 3 мільярда  гривень більше, ніж у першому півріччі 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба ІТ-Комітету ЕВА.

У той же час у порівнянні з 10 місяцями 2016 року податкові надходження зросли на 37,4% протягом січня-жовтня 2017 року.

Як зазначається, галузь інформаційних технологій України продовжує впевнено нарощувати показники ефективності, демонструючи повернення обсягів діяльності до часів докризового періоду.

Реклама:

Так, у третьому кварталі 2017 року податкові надходження від компаній, що надають послуги у сфері високих технологій, досягли 6,52 млрд гривень проти 4,75 млрд гривень за аналогічний період минулого року.

Таким чином, ІТ-індустрія сплатила до державного бюджету майже на 40% більше стягнень, ніж за 10 місяців 2016 року.

В регіональному розрізі левова частка податків від галузі високих технологій надійшла до бюджетів Києва та Київської області і склала 51%, при цьому близько 15% від цього обсягу - платежі від центральних офісів ІТ-компаній.

Традиційно великими платниками податків є ІТ-хаби, які об’єднують представників галузі на території Харківської - 11% від усіх податкових платежів індустрії інформаційних технологій, Львівської – 8% податкових стягнень, Одеської та Дніпропетровської – по 4,4%, Запорізької та Вінницької областей –по 2% відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!