Анонім пожертвував на благодійність біткоїнів на суму 86 мільйонів доларів

Субота, 16 грудня 2017, 16:20

Невідомий мільйонер, який здобув свої статки на криптовалюті, відкрив фонд Pineapple Fund для жертвування благодійним організаціям по всьому світу.

Про своє рішення роздати пожертви він оголосив через Reddit, повідомляє TJournal.

"Пам'ятаю, як я починав займатися біткоїном декілька років тому. Після того, як його курс став двозначним, я думав, це був момент тріумфу для біткоїна. Я спостерігав і захоплювався стрибками ціни до 15, 20, 30 доларів", - зазначив засновник фонду.

Реклама:

"Сьогодні я бачу, як біткоїн коштує  17 539 доларів. Я досі іноді не вірю в реальність того, що відбувається. Біткоїн змінив моє життя, і у мене тепер набагато більше грошей, ніж я зможу витратити. Мої цілі і мотивації в житті не мають нічого спільного з тим, щоб мати XX мільйонів або бути супер багатим. Так що я вирішив зробити дещо інше: пожертвувати більшу частину своїх біткоїнів на благодійні цілі. Я називаю це "Ананасовий фонд" (Pineapple Fund)", - додав він.

За три дні фонд перевів декільком некомерційним організаціям (НКО) по мільйону доларів у біткоїнах. Зокрема, криптовалюта була спрямована таким організаціям, як Watsi, яка займається краудфандінговою платформою охорони здоров'я, The Water Project,  яка вирішує проблеми нестачі чистої питної води в Африці, Electronic Frontier Foundation (EEF), що захищає права інтернет-користувачів, та іншим.

Також благодійник направив 500 тисяч доларів фонду BitGive, який використовує блокчейн у філантропічних цілях.

Представники громадських організацій можуть заповнити заявку на отримання коштів від анонімного благодійника.

На сайті Pineapple Fund йдеться, що проект, який бажає отримати фінансування, повинен бути зареєстрований як некомерційна організація. Однак в деяких випадках допустимі винятки. Якими критеріями керується засновник Pineapple Fund при виборі організацій, не повідомляється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: