"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури дозволить всім аеропортам, крім "Борисполя", встановлювати ставки зборів

Четвер, 14 грудня 2017, 15:00

Міністерство інфраструктури України має намір впровадити євродирективу, що дозволяє аеропортам пасажиропотоком до 5 мільйонів осіб самостійно встановлювати ставки аеропортових зборів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу міністерства Володимира Омеляна.

"Хочу запевнити пасажирів, що ми рухаємося далі. Зокрема, міністерство почало роботу по повноцінному впровадженню європейської директиви по аеропортовим зборам. Це буде означати, що всі аеропорти з потоком до 5 млн пасажирів у рік матимуть розв'язані руки щодо своїх тарифів і зборів по своїй бізнес-моделі, їм не треба буде бігати до чиновників і погоджувати ставки в міністерствах інфраструктури, економіки та інших відомствах", - заявив міністр.

Раніше, зокрема, глава ради директорів міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський відзначав, що надання знижок до аеропортових зборів у великих обсягах навряд чи можливо і комерційно невигідно.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" надавало авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" сумнівні знижки щодо сплати аеропортових зборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: