Доходи бюджету Києва становитимуть 50 мільярдів - КМДА

Вівторок, 12 грудня 2017, 12:40
 

Проект міського бюджету на 2018 рік представлено на розгляд Київської міської ради.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Доходи міського бюджету становитимуть 49,051 млрд грн, видатки - 49,048 млрд грн.

"Ми пропонуємо Київраді ухвалити бюджет міста Києва на 2018 рік з доходами 49,1 млрд грн. За економічною структурою бюджету поточні видатки становлять 38,8 млрд грн, а капітальні - 10,3 млрд грн", - заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Реклама:

Він зазначив, що в проекті бюджету на 2018 рік збережено досягнуті соціальні стандарти і передбачені видатки розвитку для оновлення міської інфраструктури.

Загальний обсяг бюджетних асигнувань на фінансування будівельних робіт і капітального ремонту становить понад 10 млрд грн.

"На розвиток транспортної інфраструктури міста закладено 58% капітальних витрат - 5,8 млрд грн, за рахунок яких заплановано будівництво метрополітену на житловий массив "Виноградар", Подільського мостового переходу через Дніпро та розробку ТЕО для початку будівництва четвертої гілки метро на житловий масив "Троєщина", - сказав чиновник.

"Зокрема числі значні кошти будуть спрямовані на капітальний ремонт доріг, міжквартальних проїздів, зовнішнього освітлення, світлофорних об'єктів, на придбання рухомого складу тощо", - уточнив Поворозник.

За його словами, на житлово-комунальне господарство передбачено спрямувати 1,4 млрд грн.

За рахунок цих коштів продовжать роботи з будівництва та реконструкції об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства, реконструкції теплових мереж та котелень та впровадження енергоефективних заходів.

Також заплановані капітальні ремонти житлового фонду (зокрема на умовах співфінансування), ліфтового господарства тощо.

На галузь "Освіта" передбачено спрямувати 1,2 млрд грн, за рахунок яких завершать будівництво та реконструкцію трьох шкіл і трьох садочків, окрім того буде підготовлено базу для введення в експлуатацію шкіл і дитячих садочків у 2019 році.

Також бюджетні кошти будуть спрямовані на термомодернізацію навчальних закладів, капітальний ремонт, придбання обладнання та інше.

"З огляду на початок реформування системи охорони здоров'я, фінансування галузі становить 556 млн грн. Бюджетні кошти переважно будуть спрямовані на реконструкцію, капітальний ремонт медичних закладів, закупівлю необхідного обладнання", - наголосив заступник голови КМДА.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: