"Нафтогаз" не знайшов порушень у справі офшорки свого топ-менеджера

Вівторок, 12 грудня 2017, 10:57

Службова перевірка НАК "Нафтогаз України" не знайшла підтверджень інформації ЗМІ про виведення коштів держкомпанії в офшор членом правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергієм Олексієнком.

Про це повідомила прес-служба НАК.

"Під час перевірки було встановлено, що "Укртрансгаз" не підписував договорів із фондом Pioneer Foundation і/або компанією Estera Trust Ltd (реєструючий агент і директор фонду) і, відповідно, не здійснював жодних платежів на користь цих компаній", - заявили у прес-службі.

"У період роботи Олексієнка в НАК на посаді радника голови правління, в його компетенцію не входили повноваження із розпорядження майном, або коштами компанії", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

За даними "Нафтогазу", фонд Pioneer Foundation зареєстровано 25 січня 2016 року на острові Мен з метою довгострокового планування спадщини сім'ї Олексієнка.

"У період існування фонду Pioneer Foundation він не здійснював жодної діяльності, не було відкрито жодного рахунку, відповідно, не виходили кошти, або майно. Фонд не мав жодних афілійованих компаній і його діяльність було офіційно припинено 18 квітня 2017 року", - додають у "Нафтогазі".

Нагадаємо, Слідство.Інфо повідомило, що для Олексієнка заснували компанію в офшорі для виведення валюти за кордон, щоб не стикатися з валютними обмеженнями, що діють в Україні.

У матеріалах стверджувалося, що до схеми з виведення валюти може бути причетний Альфа-Банк, а рахунок для фонду Олексієнка вирішили відкрити в Банку Кіпру.

Олексієнко в липні 2014 року почав працювати в "Нафтогазі України" і став уповноваженим з перспективних проектів.

Зараз він є членом правління дочірньої компанії "Нафтогазу" "Укртрансгаз", яка відповідає за передачу і зберігання природного газу. До роботи у державній компанії Олексієнко був інвестиційним банкіром.

Раніше ЕП писала, що контроль за фінансовими потоками "Укртрансгазу" знаходиться в руках членів правління компанії - Романа Білягі, Сергія Олексієнка та Сергія Макогона, які є членами команди глави НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!