В Україні зменшується споживання дефіцитного антрациту

Понеділок, 11 грудня 2017, 11:46

Другий місяць поспіль в Україні на ТЕС спостерігається зменшення споживання вугілля антрацитової групи на 300 тисяч тонн.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, передає прес-служба уряду.

За його словами, такі темпи дають змогу вийти на річні обсяги використання антрациту Україною до 5 млн тонн, що майже вполовину менше за минулорічні.

Кістіон повідомив, якщо у листопаді минулого року Україна споживала 806 тисяч тонн вугілля марки "А", то вже цьогоріч у цьому ж місяці – 532 тисячі тонн.

Реклама:

"Якщо ми раніше в рік споживали понад 9 млн тонн вугілля марки "А", то вже за підсумком цього року це буде біля 5 млн тонн. Це стало можливим завдяки заходам з переведення антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу", - зазначив віце-прем’єр.

Він додав, що стратегічним завданням наступного року є нарощення власного видобутку вугілля газової групи.

Нагадаємо, минулого тижня була утворена Національна вугільна компанія, в яку ввійшло понад тридцять державних шахт.

Державний вугільний сектор в минулому році отримав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, які частково були покриті за рахунок бюджетної підтримки в 1,2 млрд грн.

У 2015 році при збитках в 2,5 млрд грн бюджетна підтримка становила 1,372 млрд грн, а ще роком раніше при збитках в 5 млрд грн підтримка досягала 4,1 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: